Hard-heart-ul cu amintiri

    

      Eu am trăit vremurile anticei casete cu bandă magnetică, am văzut prăbuşirea dischetelor   şi am  asistat la ascensiunea cd-urilor şi dvd-urilor. Timp de mai bine de zece ani  tehnica  a dat năvală aducând cu ea noi  metode de înmagazinare a informaţiei.

    Acum câţiva ani în urmă, am cumpărat un hard extern şi îmi amintesc foarte bine acel moment când, cu  bucurie mare  scăpam de cumpărat dvd-uri şi totodată de acea curăţenie periodică între maldărele de discuri  nemaiştiind care sunt bune sau care sunt cu muzică, programe etc..

   Era momentul de apariţie a  hdd-urilor externe, iar eu îl aveam pe cel mare de 500GB de la Packard Bell. Bucurie mare pentru toată lumea şi mai ales pentru familia mea deoarece  filmam, fotografiam, fiecare moment având posibilitatea de a avea acces oricând la mulţimea filmatelor şi fotografiilor, fără să împrăştii în toată camera munţi de dvd-uri.

    Toate acestea până într-o bună zi, când aveam impresia că sunt victima unui fapt sinistru, dureros pentru mine, dar adevărat –  hard-heart-tul  meu a încetat să mai  ticăie. În momentul în care cei de la atelierul de reparaţii îmi explicau că nu am şanse de a recupera informaţiile am renunţat. Eram posomorât şi mă simţeam tâlhărit de propriile amintiri. Pivniţa amintirilor, acolo, unde pe rafturi uriaşe stăteau toate momentele plăcute ale vieţii  şi din care sorbeam uneori împreună cu cei dragi câte o secvenţă, s-a închis pentru totdeauna.                             (Vechiul packard bell store & save 3500)

Mă gândeam la excursiile făcute, la muntele de fotografii  vechi scanate  cu multă sârguinţă cu un scanner de împrumut  şi prelucrate în photoshop. Toate s-au dus… Un timp am renunţat la ideea de a mai achiziţiona un alt „heart”  după cum porecleam eu bătrânul packard bell.

 Obişnuit cu doza zilnică de virtualitate, desprinzând bulgări şi bulgări de informaţii am descoperit site-ul altex.ro . Aveam în faţă  un tablou nou, cu mult diferit de cel oferit de majoritatea site-urilor, bazate pe nişte reguli simple – produse de slabă calitate la preţuri mari.

                                           Prima particularitate care am observat-o a fost banerul din partea dreaptă unde scria “primeşti diferenţa 2x înapoi” Nu prea am înţeles mesajul şi cu o licărire firavă am accesat banerul oarecum promiţător. Deodată, ca sub efectul unei cafele tari, se trezesc facultăţile agre­sive ale minţii mele şi-ncep să înţeleg că nu există niciun risc de achiziție de pe site, pentru că există serviciul de garantare a preţului  şi  dacă găsesc  în altă parte un produs mai ieftin, primesc dublul diferenţei sub formă de voucher valoric.

Cu multă nerăbdare am îndreptat indicatorul mouse-ului pe  secţiunea Laptop-IT şi m-am oprit pe HDD externe. Privirea  s-a oprit în partea de jos a pagini unde scria : Hard Disk Drive extern WD WDBACX0010B, 1000GB, 16MB, negru. Era dublu ca memorie (1000GB) faţă de  hdd-ul Packard, la un preţ aproape identic. Este un produs de buna calitate, uşor  si numai bun pentru a conține sistemul de operare şi aplicaţiile instalate(jocuri, utilitare, documente, multimedia), pentru a arhiva date şi pentru a transporta date. La momentul actual pot spune că este  o adevărată  ofertă la  preţul de 599,90 ron .

   După această analiză a produsului ceva s-a schimbat şi foarte repede. Era un miracol  şi parcă un cor de voci îmi şopteau ia-l este al tău, trebuie să fie al tău. Vocile îmi dădeau curaj, făcând tot mai mică distanţa dintre mine şi noul meu hard.  După vreo 30 de minute  de lălăială am finalizat comanda.

     Căutarea mea nu se opreşte aici. Cercetez cu atenţie pereţii albi ai paginii în căutarea unui cuvânt  miraculos :”scanner” – instrumentul cu ajutorul căruia transpun în pixeli fotografiile îngălbenite de timp. Altă lumină, altă substanţă  m-a îndreptat spre un  Scanner HP L2694A, A4, USB, din dorinţa de  a reface colecţia virtuală de amintiri. Pentru a-mi atinge scopul meu final, am continuat  dulcele farmec al acestui joc,  analizând  caracteristicile  acestui produs.  Grundul alb din spatele fotografiei de prezentare a produsului  părea că se îndepărtează tot mai mult făcând  loc  aparatului  ce  se reliefa enorm putând să văd  fiecare  detaliu  dat de acel Dumnezeu al tehnicii. Era un scanner bun cu o rezoluţie acceptabilă 1200×1200 la un preţ modest (299,90 ron), numai bun pentru  posibilităţile mele. Pasul următor a fost acela de a  apăsa cu  mare rapiditate pe tragaciul micuţ dar vizibil din partea draptă  pe care era scris  foarte citeţ  „adaugă in coş”. Descoperisem  dulcele farmec al acestui joc şi simţeam  că îmi intrase în sânge.

    Din mulţimea norişorilor  roşietici am mai ales unul,  pe care scria periferice şi m-am oprit la o pereche de căşti IT ACME CD602MV, cele mai ieftine (14,90 ron) dar suficient de bune. Era un moment de fericire  deoarece reuşisem să achiziţionez cu un buget destul de mic  trei lucruri  de care aveam nevoie.

Şi drept concluzie dacă doriţi să vă upgradaţi altex este cea mai bună soluţie!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s